Similes aanbod rond verslaving

Verslaving treft niet alleen de persoon die ermee worstelt, maar heeft ook een grote impact op de mensen in hun omgeving. Similes erkent deze uitdaging en organiseert diverse activiteiten om naastbetrokkenen te ondersteunen. Hier is een overzicht van onze komende evenementen gericht op het thema verslaving.

Aanbod Verslaving

Voor Wie?

Onze activiteiten rond verslaving zijn primair gericht op naastbetrokkenen - partners, familieleden, vrienden en andere naasten van mensen die worstelen met verslaving. Bent u geen naastbetrokkene, maar wel geïnteresseerd in het thema? Bekijk dan onze algemene activiteitenkalender voor evenementen die toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Schrijf je hier in

Filmvoorstelling

Documentaire 'Tussen ons'

Hoe kan je omgaan met een moeder die zwaar verslaafd is aan medicatie en nog slechts een schim van zichzelf lijkt te zijn? Is er voldoende liefde voor je zoon om hem onvoorwaardelijk te blijven steunen als hij zich steeds meer in drank en drugs verliest? Hoe bang is een klein meisje voor haar dronken vader?

'Tussen ons' vertelt het aangrijpende verhaal van drie ouder-kind duo's die verbonden zijn door eenzelfde strijd om hun geliefde zoon, dochter, moeder of vader te blijven steunen. Maar hoe onvoorwaardelijk is de liefde wanneer een verslaving lonkt? Telkens opnieuw een strijd tussen liefde en verslaving.

Na het bekijken van deze documentaire is er de mogelijkheid om in dialoog te gaan over welke gevoelens de film heeft opgeroepen.

Praktische informatie

  • dinsdag 24 september 2024 van 19:30 uur tot 21:30 uur
  • Ontmoetingscentrum Stationshuis
    9de Linieplein 1
    8650 MERKEM

Koop tickets

Andere Activiteiten

Naast het lotgenotencontact organiseert Similes regelmatig andere activiteiten rond het thema verslaving, zoals:

  • Informatiesessies over verschillende aspecten van verslaving
  • Workshops over omgaan met een verslaafde naaste
  • Lezingen door experts in verslavingszorg
Mathias en Manu KBL1
‘Ik raak in de problemen als ik stilval, als ik alleen ben met mijn gedachten.’
“Mijn omgeving zag twee Mathiassen, één die voor hen normaal was en een andere die psychoses had”
Verhalen van anderen helpen. Ontmoet lotgenoten