Vraag een vorming aan

Wil je met je vereniging, in je gemeente, als (zorg)organisatie, … een vorming organiseren over hoe familieleden en andere naasten kunnen omgaan met psychische problemen? Vraag één van onze vormingen aan.

Op dit moment bieden we volgende vormingen aan:

Depri2

LEZING
‘Het komt voor in de beste families’

Wat doe je, wat gebeurt er, hoe ga je ermee om als iemand in je familie of nabije omgeving psychische problemen krijgt? Met het boek 'Het komt voor in de beste families' wil Griet Frère een antwoord geven op die vragen.

Griet heeft zelf een ouder met een psychische kwetsbaarheid en is stafmedewerker bij Similes. Tijdens deze lezing vertelt Griet aan de hand van persoonlijke verhalen over wat je als naastbetrokkene ervaart wanneer iemand in je gezin psychische problemen krijgt.

LEZING AANVRAGEN

Depri

INFOSESSIE
‘Help! Mijn naaste heeft psychische problemen’

Eén op de vier personen krijgt ooit in zijn leven psychische problemen. Wat als die persoon familie is of iemand in je nabije omgeving? Wat gebeurt er en hoe ga je ermee om?

Tijdens deze infosessie krijg je meer inzicht in hoe psychische problemen ontstaan, wat de impact is op jouw gezin en hoe je hulp kan zoeken voor je naaste en jezelf. Aan de hand van concrete tips over zelfzorg en communicatie leer je beter met de situatie om te gaan.

INFOSESSIE AANVRAGEN

Trefdag 2021 foto 54

WORKSHOP
‘Het komt voor in de beste families’ – Hoe ga je om met een naaste die psychische problemen heeft?

Heeft iemand die je nauw aan het hart ligt psychische problemen? Dan weet je niet altijd wat gezegd of gedaan. De relatie met je partner, met je kind, met een van je ouders of met een andere belangrijke naaste verandert. Hoe blijf je in verbinding met je naaste en jezelf? En hoe zorg je ook voor jezelf?

Tijdens deze workshop bekijken we hoe psychische problemen een stoorzender kunnen zijn in onderlinge relaties. We verkennen vaardigheden die je helpen: ik-boodschappen formuleren, actief luisteren, grenzen stellen, hulp vragen… Hoe moeilijk de situatie ook is, we gaan samen op zoek naar een betere balans tussen draagkracht en draaglast.

WORKSHOP AANVRAGEN

170509 SIMILES WORKSHOP 009

Workshop ‘KEI-goed voor elkaar’

Iedereen heeft wel eens fysieke of mentale gezondheidsklachten. Op zo’n moment is het belangrijk dat er iemand voor je is. Wil je iemand in je omgeving steunen door iets te zeggen of te doen, maar je vindt dit moeilijk of durft niet zo goed? Met het KEI-plan van Similes, familievereniging geestelijke gezondheid, word je een kei voor de mensen om je heen.

Deze workshop versterkt je vaardigheden om hulp te bieden. Als we daar met z’n allen beter in worden, wordt het ook makkelijker om hulp te vragen. ‘KEI-goed voor elkaar’ bied je de nodige handvaten om er werkelijk te zijn voor een ander.

WORKSHOP AANVRAGEN

Liever een vorming op maat?

We bekijken samen de mogelijkheden en reiken graag onze expertise aan. Contacteer ons om een infosessie, workshop of training op maat vorm te geven.

Voor reserveringen en meer informatie

Contacteer onze vormingsmedewerker Griet Frère (griet.frere@similes.be – 016/244.205)