Dag van het Testament

Steeds meer mensen maken een testament op. Je kan, minstens voor een deel van je nalatenschap, zelf beslissen aan welke personen of organisaties je iets wil nalaten. Het biedt heel wat voordelen om een maatschappelijke organisatie zoals Similes op te nemen in je testament:

  • Op die manier bevestig je je vertrouwen in onze organisatie en het belang dat je hecht aan de waarden en doelen waar we voor staan. Een echte opsteker!
  • Als je geen erfgenaam hebt met een voorbehouden erfdeel (bijv. echtgenoot of echtgenote, kinderen, kleinkinderen), en je schenkt een deel van je vermogen aan een vereniging als Similes, dan besparen je andere erfgenamen flink wat successierechten.


Overweeg je om in je testament te schenken aan Similes? Vraag onze gratis gids aan of boek een huisbezoek van onze externe expert.

neem contact op

Wist je dat...

het Initiatief vrijwillige bewindvoering alleen maar mogelijk is dankzij giften en legaten aan Similes?

Psychisch kwetsbare mensen kunnen niet altijd een beroep doen op familie voor het beheer van hun middelen. De vrederechter duidt dan een advocaat aan. Dankzij ons initiatief vrijwillige bewindvoering zijn er nu ook gedreven vrijwilligers die kwetsbare mensen van nabij ondersteunen om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen.

Jouw bijdrage tot de werking van Similes maakt werkelijk het verschil.