Jij bent een kei!

Een kwart van alle mensen wordt geconfronteerd met psychische gezondheidsproblemen. Hun omgeving lijdt mee.

De relatie met een zus, broer, kind, ouder of partner met een psychische kwetsbaarheid kan op bepaalde momenten stevig onder druk staan. Naastbetrokkenen vinden niet altijd gehoor bij de hulpverlening. En ook de ruime omgeving van vrienden, collega’s of familie reageert dikwijls weinig begripvol of ondersteunend.

En dat is jammer. Iedereen is kwetsbaar. We hebben er allemaal belang bij om één vaardigheid sterk te ontwikkelen. En dat is het vermogen om te observeren hoe het echt gaat met de mensen rondom ons.

Sta jij regelmatig stil bij de draagkracht van de mensen om jou heen?

Een psychisch kwetsbaar familielid ondersteunen is niet eenvoudig. Onze goede raad voor de omgeving van die zorgende is dat wel. En hoognodig. Want zelf niet gezien en begrepen worden, maakt het extra moeilijk.

Vrienden, collega’s, werkgevers, leerkrachten, klasgenoten, buren ... kunnen een KEI worden in er zijn voor zij die altijd klaarstaan. Kleine moeite, immens verschil.

Lees meer

Verstuur onze digitale steunsteentjes

Een leuke manier om mensen die zich nu al KEIhard inzetten voor een ander te bedanken en te ondersteunen.

Draag jouw steentje bij

Koelkastmetmagneetjes

Steunmagneetjes maken de tongen los

We kunnen met z’n allen beter zorg dragen voor mensen die het moeilijk hebben. Wil jij onze boodschap onder de aandacht brengen op het werk, in je vereniging of familie? Bestel pakketjes met 5 steunmagneetjes en organiseer een originele actie voor meer aandacht en empathie.

Koop steunmagneetjes
Getuigenishero Annemie

"Binnen mijn gezin was alles bespreekbaar. Maar het was zo moeilijk om over mijn gevoelens en moeilijkheden te spreken met mijn eigen zussen en broers. Een ander lid van Similes begreep dat zeer goed. Zij stelde voor om eens aanwezig te zijn op een familiebijeenkomst, en ze sprak er zeer openhartig over alle vooroordelen die leven rond de ziekte van mijn zoon. Dat gaf echt een klik binnen onze familie. Dank je, Mich.”

Lees het verhaal van Annemie
Kei Man

Onze steengoede campagne voor meer empathie en hulp

Met ‘Jij bent een kei’ voerden we campagne van 10 oktober 2017, werelddag voor geestelijke gezondheid, tot 15 mei 2018, internationale dag van het gezin. We riepen iedereen op om een KEI te zijn in er zijn voor een ander.

De boodschap van de campagne is echter tijdloos; Het blijft nog steeds één van onze doelen om van iedereen een KEI te maken.

Met dank aan

Partnercera 01
Partnergezinsbond 01
Partnericuro 01 01 01
Partnervvgg 01
Partnerjanssen 01 01