Activiteiten

Similes organiseert op diverse locaties activiteiten voor het ruime publiek en in het bijzonder voor familieleden van personen met psychische problemen, vrienden, collega’s, studenten.

Waar?

Thema?

Wat?

Voor wie?

01.06
Lotgenotencontact Web

GEANNULEERD* Familie-ontmoetingsmoment

Oost-Vlaanderen

Heb je een familielid met een psychische gevoeligheid? Is het leven tragisch en ernstig geworden voor jou? Dan kunnen lotgenoten je bijstaan en troost bieden.

Lees meer
02.06
Lotgenotencontact Web

*GEANNULEERD* Lotgenotencontact

Limburg

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbaar familielid.

Lees meer
02.06
Lotgenotencontact Web

KOPP lotgenotencontact (online editie)

Ben je opgegroeid in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder? Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
04.06
infomoment web

*GEANNULEERD* Zorg voor psychisch kwetsbare huurders

Antwerpen (prov.)

In de huidige zorg zijn te veel drempels en regels. Psychisch kwetsbare huurders krijgen daardoor niet de zorg die ze nodig hebben. Dat zet druk op de woon- en leefsituatie.

Lees meer
04.06
Lotgenotencontact Web

*GEANNULEERD* KOPP Lotgenotencontact

West-Vlaanderen

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor hun psychisch kwetsbare ouder(s).

Lees meer
05.06
Lotgenotencontact Web

Nabespreking Canvasreeks 'ontoerekeningsvatbaar' voor families van geïnterneerden (online editie)

Vanaf woensdag 13 mei nieuw op Canvas: ‘Ontoerekeningsvatbaar’- documentairereeks over internering. Na afloop van deze documentaire organiseren we een online bijeenkomst voor familieleden van geïnterneerden.

Lees meer
09.06
Lotgenotencontact Web

*GEANNULEERD* Lotgenotencontact voor ouders

Limburg

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor hun psychisch kwetsbaar kind.

Lees meer
09.06
infomoment web

GEANNULEERD* Rooming-in, een nieuwe manier om de zorg bij een crisisopname meer humaan te maken

Antwerpen (prov.)

Hoe kunnen we een intensieve zorg bij een crisisopname in een psychiatrisch ziekenhuis meer humaan maken? In St. Annendael, het psychiatrisch ziekenhuis in Diest, hebben we goede ervaringen met rooming-in.

Lees meer
09.06
Online Lotgenotencontact_web

Lotgenotencontact voor (groot)ouders van minderjarige psychisch kwetsbare kinderen (online editie)

Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor ouders en grootouders van psychisch kwetsbare kinderen jonger dan 18 jaar. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
11.06
Praatcafe Web

*GEANNULEERD* Praatcafé

Limburg

Tijdens dit praatcafé ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbaar familielid.

Lees meer
11.06
Online Lotgenotencontact_web

Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen over borderline (online editie)

Neem deel aan de digitale bijeenkomst voor naastbetrokkenen van personen met een borderlineproblematiek. Het is een veilige online plek om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer
11.06
Lotgenotencontact Web

*GEANNULEERD* Lotgenotencontact voor naastbetrokkenen borderline

Antwerpen (prov.)

Ben jij naastbetrokkene van een psychisch kwetsbaar persoon met borderline? Dan ben je hartelijk welkom om je verhaal te delen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren.

Lees meer