Het boek van Similes: 'Het komt voor in de beste families'

Een boek over samen leven met een naaste die psychische problemen heeft

Nieuws boek griet

Similes nam in het kader van haar 50e verjaardag in 2023 de schrijfpen vast en pende getuigenissen van families neer, deelde de bezorgdheden en reikte inzichten aan voor het samenleven met een naaste met psychische problemen. Bladzijden vol duiding, concrete tips, oriëntatie in de geestelijke gezondheidszorg, inzicht in financiële en administratieve zorgen, maar ook hoop.

De auteur, Griet Frère, heeft een ouder met een psychische kwetsbaarheid en legde zelf een weg af om die ervaring een plaats te geven in haar eigen leven. Naast ervaringsdeskundige is Griet stafmedewerker vorming bij Similes. Het boek werd uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

Nieuws boek cover

Een aanrader voor iedereen met een betrokkenheid

Dit boek is geschreven voor en door familie van mensen met een psychische aandoening. Het helpt ook iedereen in de ruimere omgeving (vrienden, collega’s, buren…) en hulpverleners om beter om te gaan met naastbetrokkenen. Het boek wil naasten leiden naar herstel, dankzij praktische handvaten en persoonlijke verhalen. Je vindt er erkenning in en hoop.


Het Komt Voor In De Beste Families Koen Bauters 003

Na het boek, de theatervoorstelling

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie ‘Thuis’ – en zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck brengen muziek (gitaar en zang) en verhalen uit hun eigen leven én uit ons boek ‘Het komt voor in de beste families’.

Meer info

P1015338 2

Similes overhandigt boek aan minister

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bracht een bezoek aan onze kantoren te Heverlee naar aanleiding van de lancering van het boek. De minister maakte tijd voor een gesprek met auteur Griet Frère en algemeen directeur Veerle Aendekerk.

Boekvoorstelling te Gent op 16/02/2023

Herbeleef de boekvoorstelling met dit kort sfeerverslag. Presentator Jan Hautekiet zorgde voor een vlot verloop van de avond. Veerle Aendekerk, algemeen directeur van Similes, gaf toelichting over het 50-jarig bestaan van de familievereniging en kaderde de komst van dit bijzonder boek. Auteur en Similes stafmedewerker Griet Frère vertelde over de inhoud van het boek, hoe het is samengesteld uit getuigenissen maar ook uit concrete tips en hoopvolle inzichten.

De boekvoorstelling werd muzikaal opgeluisterd door ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels. Hij zal in het najaar toeren met een theatervoorstelling gebaseerd op het boek. Deze muziektheatervoorstelling komt er in het kader van de Open Geest dagen, in samenwerking met Te Gek?!.

Boekv

Wil je ook even door het foto-album bladeren van de blijvende herinneringen aan de boekvoorstelling?

Bekijk de foto's