Similes brengt boek uit: 'Het komt voor in de beste families'

Een boek over samen leven met een naaste die psychische problemen heeft

Nieuws boek griet

Similes neemt in het kader van haar 50e verjaardag de schrijfpen vast en pent getuigenissen van families neer, deelt de bezorgdheden en reikt inzichten aan voor het samenleven met een naaste met psychische problemen. Bladzijden vol duiding, concrete tips, oriëntatie in de geestelijke gezondheidszorg, inzicht in financiële en administratieve zorgen, maar ook hoop.

De auteur, Griet Frère, heeft een ouder met een psychische kwetsbaarheid en legde zelf een weg af om die ervaring een plaats te geven in haar eigen leven. Naast ervaringsdeskundige is Griet stafmedewerker vorming bij Similes. Het boek wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

Nieuws boek cover

Een aanrader voor iedereen met een betrokkenheid

Dit boek is geschreven voor en door familie van mensen met een psychische aandoening. Het helpt ook iedereen in de ruimere omgeving (vrienden, collega’s, buren…) en hulpverleners om beter om te gaan met naastbetrokkenen. Het boek wil naasten leiden naar herstel, dankzij praktische handvaten en persoonlijke verhalen. Je vindt er erkenning in en hoop.

'Het komt voor in de beste families' komt midden februari 2023 uit.

Bestel je exemplaar

Bestel het boek via Borgerhoff & Lamberigtsen en ontvang vanaf half februari een exemplaar thuis geleverd.

RESERVEER EEN EXEMPLAAR

Boeklezingen

Auteur Griet Frère trekt Vlaanderen rond en houdt halt in elke provincie.

Tijdens deze gratis lezingen, gebaseerd op haar boek ‘Het komt voor in de beste families’, vertelt Griet Frère aan de hand van persoonlijke verhalen over wat je als naastbetrokkene ervaart wanneer iemand in je gezin (ernstige) psychische problemen krijgt. Wat doe je, wat gebeurt er, hoe ga je ermee om?