Manifest Soteriahuizen

In het Similestijdschrift van maart 2021 kon je een artikel lezen over Soteriahuizen. In Vlaanderen is dit een ontbrekende schakel in de geestelijke gezondheidszorg. De Vlaamse werkgroep Soteriahuizen onderzoekt de mogelijkheden en voorwaarden om in Belgiƫ plaatsen te creƫren, waar mensen die een psychotische crisis doormaken een veilige omkadering krijgen, met de nodige zorg en ondersteuning.

De Vlaamse werkgroep Soteriahuizen is samengesteld uit professionelen in de geestelijke gezondheidszorg met expertise in de behandeling van psychose en uit personen die zelf een dergelijke crisis hebben doorgemaakt, en uit naastbetrokkenen van mensen met een psychosegevoeligheid. De leden van de werkgroep pleiten voor Soteriahuizen als alternatief voor een opname in het psychiatrisch ziekenhuis bij een psychotische crisis.

Ben je ervan overtuigd dat Soteriahuizen een plaats verdienen binnen de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen? Teken dan het manifest. Met het onderschrijven van deze principes pleit je mee voor Soteriahuizen als alternatief voor een opname bij een psychotische crisis.

Naar het manifest