Terugblik op de Familietrefdag van Similes 2024

Op zaterdag 21 september vond onze jaarlijkse Familietrefdag plaats, en het was opnieuw een bijzondere dag voor al onze leden en gasten. Dit jaar draaide alles rond het thema ‘Trauma en herstel’, een onderwerp dat velen van ons diep raakt.

De dag begon met een warme verwelkoming door Sandra Vandereet, algemeen directeur van Similes, gevolgd door een inspirerende lezing van Birsen Taspinar, klinisch psychologe en antropologe. Haar lezing bood niet alleen inzichten in de complexiteit van trauma, maar gaf ook concrete handvatten voor herstel, zowel voor de persoon zelf als voor hun omgeving. Haar woorden raakten een gevoelige snaar en zorgden voor veel stof tot nadenken.


20240921 Similes SB 134

In de namiddag kregen deelnemers de kans om het thema verder te verkennen via een van onze boeiende workshops. Hoewel sommige sessies snel volzet waren, zoals de populaire workshops ‘Eutonie’ en ‘Gezond grenzen stellen’, genoten velen van de waardevolle inzichten die Caroline Coddens deelde in de workshop ‘Zelfzorg voor mantelzorgers’. Daarnaast bood de gespreksgroep, begeleid door Stefaan Baeten, een veilige ruimte om ervaringen te delen en steun te vinden bij elkaar.

De dag werd afgesloten met een gezellige receptie waar deelnemers in een ontspannen sfeer konden bijpraten en nieuwe verbindingen aangaan. Het was een dag vol herkenning, steun en inspiratie, en we zijn dankbaar voor de warme en betrokken deelname van iedereen.


20240921 Similes SB 052

Bekijk de foto's van de Familietrefdag 2024

Wil je de sfeer van deze bijzondere dag herbeleven? Klik dan op onderstaande knop om de foto's van de Familietrefdag 2024 te bekijken.

Bekijk hier