Nieuw aanbod voor (jong)volwassen kinderen van psychisch kwetsbare ouders in 2020!

Heeft je moeder of vader psychische problemen? Lees dan zeker verder! We ontmoeten je graag tijdens onze nieuwe KOPP/KOAP (*) gespreksreeksen.

“Zorg maar goed voor jezelf…” of “Enkel wie goed voor zichzelf zorgt, kan goed zorgdragen voor een ander.”

Het klinkt heel logisch… en toch is het niet evident om dit in de praktijk te brengen. Zeker niet als je ouder psychisch kwetsbaar is.

Herken je volgende kenmerken of sommige ervan?

  • Je bent een kei in het zorgen voor een ander.
  • Je hebt moeite om op te komen voor jezelf en je eigen verlangens/noden geraken ondergesneeuwd.
  • Je hebt last van schuldgevoelens als je kiest voor jezelf.
  • Je weet niet goed wie je bent en wat je precies wilt en nodig hebt.
  • Je kunt moeilijk nee zeggen en laat over je grenzen gaan.

En zo kan je misschien dit lijstje zelf nog aanvullen?

Het vraagt moed om je eigen binnenwereld te verkennen en de weerstand te onderzoeken die jou belemmert om af en toe echt voor jezelf te kiezen. Reacties van buitenaf maken het je ook niet altijd gemakkelijk… In deze reeks van drie avonden leer je onder lotgenoten bewust aandacht schenken aan jouw “binnenwereld”. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar wat jouw energievreters en krachtbronnen zijn en hoe hier mee om te gaan. We staan stil bij het begrip veerkracht en laten ons inspireren en motiveren door elkaars verhaal. Gesterkt door nieuwe inzichten en een grotere zelfkennis stappen we hoopvol de toekomst in. Je krijgt de vrijheid om je verhaal te vertellen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Kortom, lotgenoten krijgen de kans om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen.

Wanneer en waar?

  • @ Leuven vanaf 26 februari, meer info klik hier
  • @ Antwerpen vanaf 14 april, meer info klik hier
  • @ Gent vanaf 21 april, meer info klik hier

Lees zeker ook de getuigenis van Milon of Marie-Hélène op onze website.

(*) KOPP/KOAP staat voor kinderen van ouders met een psychische en/of afhankelijkheidsproblematiek. Binnen Similes staan deze gespreksgroepen open voor (jong)volwassenen (18+). Je leert een groep mensen kennen die in een gelijkaardige situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbare ouder.

Getuigenis Cover Milon
We wisten wel dat het niet goed ging, maar wat denk je dan? Als kind kan je niet echt vat krijgen op wat je ouder echt voelt.
Milon, Similesvrijwilliger
Verhalen van anderen helpen. Ontmoet lotgenoten