Theatervoorstelling KLINK. belicht leven van geïnterneerden en hun families
Bruno Vanden Broecke brengt met "KLINK." een aangrijpende theatermonoloog over het leven van geïnterneerde personen en hun omgeving. De voorstelling, die momenteel door Vlaanderen toert, biedt een unieke inkijk in de wereld van verplichte behandeling en het complexe pad naar herstel.
Vanuit het perspectief van een behandelaar worden verhalen gedeeld over mensen die door een psychische kwetsbaarheid in aanraking kwamen met justitie. De voorstelling is gebaseerd op de ervaringen van Annemie Morbee, die als schrijver en hulpverlener nauw betrokken is bij de wereld van internering.
"KLINK." stelt belangrijke vragen over de dunne lijn tussen behandeling en straf, en wat 'vrijheid' betekent voor mensen met psychische problemen. De voorstelling belicht ook hoe families en naasten omgaan met deze complexe situaties, waarin hoop en wanhoop elkaar vaak afwisselen.
Voor families en naasten van mensen met psychische problemen biedt deze voorstelling herkenning en erkenning. De monoloog toont op een respectvolle manier hoe psychische kwetsbaarheid niet alleen het leven van de persoon zelf, maar ook dat van de hele omgeving beïnvloedt.
Praktisch
De voorstelling is nog tot maart 2025 te zien in verschillende cultuurcentra in Vlaanderen. Voor elke voorstelling is er een gratis inleiding door Annemie Morbee, die dieper ingaat op de context van internering en geestelijke gezondheidszorg.
Voor families die na het zien van de voorstelling behoefte hebben aan een gesprek: onze Warme Babbelaars staan voor je klaar. Je kan ook terecht bij de Similes Luisterlijn op het nummer 016 244 200 (ma-di-do-vr van 10u tot 12u).