Boeken voor KOPP-kinderen

Als (volwassen) kind van een ouder met psychische problemen (KOPP) zit je waarschijnlijk met een hoop vragen. Je begrijpt niet goed wat er met je ouders aan de hand is. Vind je het moeilijk om iemand te vinden die jou begrijpt? Ben je er nog niet klaar voor om je persoonlijk verhaal aan iemand toe te vertrouwen? Maar wil je wel je eigen situatie beter leren begrijpen? Dan kan een boek al veel raad brengen. Similes biedt je een pakket van vier KOPP-boeken aan die je helpen in je proces.

Boek4

Papa is nooit moe!

In de holst van de nacht wordt Knoopje wakker. Er is ontzettend veel lawaai. Papa-lawaai. Papa is niet moe. Papa is soms NOOIT moe. Dan is het huis VOL drukte, VOL geluid, VOL papa.

Een verhaal over een ouder met psychische problemen beschreven vanuit de beleving van het kind. Om samen met je kind te lezen zodat moeilijke situaties meer begrijpbaar worden.

Boek1

Een regenbui van tranen

Karlijns moeder ziet dingen die er niet zijn, hoort stemmen in haar hoofd en is erg achterdochtig. Een beetje overspannen, denkt de dokter eerst. Maar Karlijns moeder verliest steeds meer de controle over haar gedachten en gevoelens. Ze wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. De psychiater stelt de diagnose: Karlijns moeder lijdt aan schizofrenie.

Boek3

Een veilig gevoel

Dit boek laat lezers op een begrijpbare manier kennismaken met de plaats die een psychisch zieke ouder inneemt in het leven van hun kinderen. Op een duidelijke manier krijgen volwassenen en kinderen inzicht in het ziektebeeld, de thuissituatie en de werking van de omgeving.

Boek2

Lege ogen

Hannah leeft met 'code rood' in haar hoofd. Oppassen, altijd en overal, want haar moeder is onberekenbaar. Soms is ze overdreven uitgelaten, dan weer vernedert ze Hannah en haar broer Bram, is ze hard en kil en verdraagt ze niemand in haar buurt. Bovendien houdt haar moeder er heel vreemde gewoontes op na, waarover Hannah met niemand durft te praten. Hannah begrijpt er niks van. Tot haar moeder op een dag van de trap valt. Valt?

Een themaboek, speciaal geschreven voor kinderen van een ouder met psychische problemen. Samen met Hannah ontdek je wat er aan de hand is met Hannah's moeder en krijg je antwoord op een heleboel vragen.

Bestel het boekenpakket

Je kan een pakket met deze vier boeken voor € 8 bestellen door je verzendgegevens door te mailen naar gudula.verheyden@similes.be. Betalingsgegevens worden jou dan via mail bezorgt. Wanneer we de betaling hebben ontvangen, wordt het pakket per post opgestuurd naar het door jou opgegeven adres.

Wat jou ook kan interesseren:

Getuigenis Cover Milon
We wisten wel dat het niet goed ging, maar wat denk je dan? Als kind kan je niet echt vat krijgen op wat je ouder echt voelt.
Milon, Similesvrijwilliger
Verhalen van anderen helpen. Ontmoet lotgenoten