Tijd voor een mentaliteitswijziging?!

Tijdens de maanden juni en juli konden leden van Similes en andere partnerorganisaties van het Familieplatform deelnemen aan een survey over de lokale besturen. Het doel was te achterhalen hoe goed of slecht de verschillende steden en gemeenten op dit moment familie van mensen met psychische kwetsbaarheid ondersteunen.

De oproep trok de aandacht van 511 nieuwsgieringen. Uiteindelijk startten 229 mensen aan de survey en 117 bereikten het einde. De deelnemers bestonden voor de grote meerderheid uit Similesleden, dus bij deze een dikke dankjewel voor jullie tijd en inzet!

De resultaten zijn ondertussen verwerkt.

Het komt waarschijnlijk als geen verrassing dat de lokale politiek geen goede beurt maakte. Similes stelt nu een document om een drastische mentaliteitswijziging bij de toekomstige lokale besturen aan te moedigen. We geven daarbij ook concrete en haalbare aanbevelingen voor een betere praktijk. In september kloppen leden van verschillende familieorganisaties, waaronder Similes, aan bij verkiezingskandidaten om dit document te overhandigen en toe te lichten.

Zowel de resultaten als dit document worden op een later moment nog beschikbaar gesteld. Hou onze nieuwsbrief dus zeker in de gaten.

Hieronder nog even kort de resultaten van de bijhorende wedstrijdvraag. Alle winnaars hebben ondertussen hun prijs mogen ontvangen!

Wedstrijdvraag