Familiedag internering - 27 oktober

In het kader van de Te Gek!? campagne 'Van gevangenis naar zorg' organiseert Similes een ontmoetingsdag voor familieleden van geïnterneerden. Deze familiedag wil internering onder de aandacht brengen en tevens ook een aanzet zijn om stil te staan bij het familiebeleid.

Eventbanner Familiedaginternering

De namiddag wordt ingeleid door Sara Rowaert, doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit van Gent met als onderzoek: ‘Ondersteunen van familieleden van personen met een interneringsmaatregel: een sterkgerichte benadering’. Daarna zal er een sofagesprek plaats vinden o.b.v. ingestuurde vragen met o.a. Jan De Winter (advocaat), Sammy van Laere (familielid), Henri Heimans (gepensioneerd magistraat) en Monica van Brussel (Les colombiers).

Ter navolging van een korte pauze wisselen de netwerkcoördinatoren internering van Vlaanderen in samenspraak met een assessor uit de KBM Gent gedachten uit over de huidige stand van zaken. De dag wordt afgesloten met een receptie met een muzikale noot waarin elkaar ontmoeten centraal staat.

Programma

13u15 Toespraak doctoraat Sara Rowaert

13u45 Sofagesprek o.b.v. de stellingen/vragen van de familieleden, hulpverleners,… met o.a.: Jan De Winter, advocaat; Henri Heimans, geliefd exmagistraat; Monica van Brussel, zaakvoerder Les Colombiers; Sammy Van Laere, broer van

14u45 koffiepauze + cake

15u15 Panelgesprek met netwerkcoördinatoren Tamara Schoefs (netwerkcoördinator internering volksgezondheid voor Limburg) & Katelijne Seynaeve (coördinator extern zorgcircuit geïnterneerden Justitie voor Oost-en West-Vlaanderen) + Els Naessens (assessor sociale re-integratie KBM Gent).

16u00 Voorstelling visietekst van Similes omtrent internering

16u30 – 18u Receptie ontmoetingsmoment met muzikale noot

Onze familiedag gaat door in Gent. Je betaalt als lid € 5, als niet-lid € 10.

Ik schrijf me in