Familiebetrokken geestelijke gezondheidszorg

Op 20 maart jl. ontmoetten professionals, gebruikers, familieleden en sympathisanten die ijveren voor een betere geestelijke gezondheidszorg mekaar tijdens de tweede Staten-Generaal van de Geestelijke Gezondheidszorg.

Het familieperspectief stond hoog op de agenda met een focustekst die onze directeur Veerle Aendekerk schreef samen met Kim Steeman, directeur van het Familieplatform. Veerle en Kim riepen in een filmpje gezamenlijk op om de familiereflex verder vorm te geven. Onze oproep blijft niet zonder gehoor.

Zowel Vlaams welzijnsminister Wouter Beke als de federale minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke beklemtoonden dat ze willen inspelen op de noden van familie. De voorstellen van de Staten-Generaal voor meer en betere geestelijke gezondheidszorg worden nu verder uitgewerkt in werkgroepen.

Lees de focustekst

Als je interesse hebt om het familieperspectief mee vorm te geven in werkgroepen rond wachtlijsten, financiering, transitiezorg of armoede, mag je dat zeker laten weten via info@similes.be.