Activiteiten

Similes organiseert op diverse locaties activiteiten voor het ruime publiek en in het bijzonder voor familieleden van personen met psychische problemen, vrienden, collega’s, studenten. 

Download de volledige programmabrochure.

Wat?

Voor wie?

Thema?

Waar?

11.09
infomoment web

Bewindvoering: bescherming van de goederen en/of de persoon

Antwerpen

Martine De Moor, coördinator van vrijwillige bewindvoering binnen Similes en zelf bewindvoerder, brengt een uiteenzetting vanuit het werkveld en de praktijkervaring.

Lees meer
18.09
infomoment web

Voorstelling CAW Bornem-Mechelen-Lier

Antwerpen

Tijdens dit infomoment krijgen we uitleg over de CAW-werking en de veranderingen sinds eind 2017.

Lees meer
20.09
infomoment web

Brainstorm vermaatschappelijking

Antwerpen

Similes wil optimaal inspelen op wat nodig en mogelijk is. Hoe bouwen we ons aanbod best uit binnen het huidige maatschappelijke en zorgverleningskader? Hoe werken we best samen met actoren binnen het veld?

Lees meer
25.09
infomoment web

Rooming-in, een nieuwe manier om de zorg bij een crisisopname meer humaan te maken

Vlaams-Brabant

In St-Annendael, het psychiatrisch ziekenhuis in Diest, zijn er goede ervaringen met rooming-in. Dankzij verbouwingen beschikken ze over een ruimte – een prikkelarme flat- , waar ook plaats is voor overnachting van familie. De onderliggende visie wordt uitgelegd en samen wordt bekeken hoe we verder kunnen evolueren naar een betere zorg, ook op crisismomenten.

Lees meer
27.09
infomoment web

Een nieuwe (hoopvolle) kijk op hechting

Antwerpen

We staan deze avond even stil bij de dominante kijk op hechting, hechtingsmoeilijkheden en de mogelijke impact hiervan op de betrokkenen.

Lees meer
29.09
infomoment web

Zelfzorg en veerkracht

Limburg

Het leven geeft niet altijd wat we willen. Als je kind geïnterneerd wordt, brengt dat heel wat gevoel van onmacht mee. Misschien ook wel verdriet, onbegrip en kwaadheid. De uitdaging is om ondanks alles toch positief te blijven en voor je kind een steun te zijn. 

Lees meer
04.10
infomoment web

Infomoment - Bewindvoering en erfrecht

Vlaams-Brabant

Similes Tienen-Hageland wil via dit infomoment familiebetrokkenen van personen met een psychische kwetsbaarheid informeren over enerzijds de wetgeving ter bescherming van de goederen en de persoon en anderzijds over de recente mogelijkheden in verband met erfrecht.

Lees meer
18.10
Gespreksbijeenkomst Web

Provinciale workshop voor meer empathie

Limburg

Hoe reageer je best wanneer iemand rouwt om het verlies van een geliefde, of geconfronteerd wordt met ziekte of een andere vorm van tegenslag? Wat zeg je (beter niet)?

Lees meer
27.10
infomoment web

Familiedag internering

Oost-Vlaanderen

Een warme ontmoeting tussen familieleden met enkele gastsprekers, een voorstelling van onze visietekst rond internering en veel tijd voor ontmoeting tussen lotgenoten.

Lees meer
21.11
infomoment web

Infomoment - Rouwen na zelfdoding

Limburg

Verlies... Verwerk je dat? Rouwen... Wat is dat?

Lees meer