Activiteiten

Similes organiseert op diverse locaties activiteiten voor het ruime publiek en in het bijzonder voor familieleden van personen met psychische problemen, vrienden, collega’s, studenten.

Wat?

Voor wie?

Thema?

Waar?

10.09
infomoment web

Johanna de waanzinnige: over stigma, gisteren en vandaag

Oost-Vlaanderen

Was de ‘waanzin’ van Johanna slechts een verzinsel om haar politiek op een zijspoor te zetten of was er meer aan de hand ? Een avond over stigma bij psychische kwetsbaarheid met als inspiratiebron de figuur van Johanna de Waanzinnige.

Lees meer
10.09
infomoment web

Het ge(mis-)bruik van alcohol en de gevolgen voor de omgeving

Antwerpen

Tijdens deze avond kom je meer te weten over de organisatie Al-Anon, een vzw die zich inzet voor families van personen met een alcoholverslavingsproblematiek. Al-Anon biedt steun en geeft advies aan families die begeleiding nodig hebben.

Lees meer
17.09
infomoment web

Ombudsfunctie in de geestelijke gezondheidszorg

Antwerpen

Bij de ombudspersoon kan je in de eerste plaats terecht voor vragen en bezorgdheden in verband met de uitoefening van de rechten van een patiënt. Maar hoe werkt dat nu echt?

Lees meer
26.09
infomoment web

Voorstelling samenspraakfiche

Oost-Vlaanderen

Vanuit het ‘Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin’ werd de opdracht gegeven aan HoGent, Faculteit Mens en Welzijn, tot het ontwikkelen van een instrument om de relatie tussen cliënten, mantelzorgers en professionals te versterken. Vanuit Similes zijn we trots op de inspraak die we kregen bij de ontwikkeling van de ‘Samenspraakfiche’.

Lees meer
26.09
infomoment web

De Herstelvisie

Antwerpen

De herstelvisie: wat is dat? Wat betekent dat voor de cliënt, de hulpverlener en de familie? En wat is de rol van familie en andere naastbetrokkenen?

Lees meer