Ik zorg voor jou, wie zorgt voor mij?

  • 20.03.2019 van 19:30 tot 22:00 | West-Vlaanderen

Onderzoek wijst uit dat mantelzorgers van personen met psychische problemen het zwaar kunnen hebben. Door recente veranderingen in de de organisatie van de zorg, wordt er meer en meer beroep gedaan op mantelzorg (familie) en op de eerste lijn.

Eerstelijnszorg is zorg die direct toegankelijk is (vb. thuiszorgdiensten, een psycholoog of de huisarts). Deze zorg situeert zich tussen de nulde lijn van zelfzorg en mantelzorg, en de tweede lijn. De tweede lijn is ambulante gespecialiseerde zorg en de derde lijn is gespecialiseerde zorg in het ziekenhuis.

Tijdens de gespreksavond komen 2 vertegenwoordigers van de eerste lijn zich voorstellen en ons vragen wat we als familie en mantelzorgers van personen met een psychische kwetsbaarheid belangrijk vinden. Ze willen graag vernemen welke steun we belangrijk vinden om vol te kunnen houden en wat ze voor ons kunnen betekenen. Deze gespreksavond zal door hun aanwezigheid anders verlopen dan gewoonlijk.

Het is belangrijk om je op voorhand in te schrijven voor deze activiteit, zodat we alles in voldoende mate kunnen klaarzetten.

Locatie

WZC Minnewater (zij-ingang)
Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat 1
8000 Brugge

Begeleiding

Greet Laureys, vrijwillig medewerker Similes

Schrijf je in voor deze activiteit

  • Lid: € 3
  • Niet-Lid: € 5

Activiteiten rond hetzelfde thema

Geen opkomende activiteiten gevonden.