*GEANNULEERD* Waarom moeilijk doen als het samen kan? Over familie en psychiatrie

  • 28.04.2020 van 19:30 tot 22:00 | West-Vlaanderen

Deze activiteit zal door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Waar komt het moeilijke huwelijk tussen psychiatrie en familie vandaan? En wat kunnen we eraan doen om deze relatie te verbeteren? Je familielid worstelt met een psychische kwetsbaarheid en krijgt hopelijk professionele hulp. Als betrokkene ben je bezorgd en wil de dingen die gebeuren begrijpen. Je wil weten hoe het verder moet. Je wil belangrijke informatie delen en partner zijn in de zorg. Maar wanneer je met je vragen en je verhaal aanklopt bij de hulpverlening krijg je niet altijd de gewenste antwoorden. Hoe komt dat toch? Als hulpverlener wil je graag tegemoet komen aan de vragen en de noden van betrokken familieleden. Het beroepsgeheim is een belangrijk knelpunt en maakt je voorzichtig omtrent het delen van informatie waardoor familie op zijn honger blijft zitten en zich onvoldoende gehoord voelt. Hoe kunnen we toch met elkaar in gesprek gaan en constructief samenwerken? Want… Samen is beter! Wie zorgt praat mee. Hierover zijn alle partijen het eens. Er zijn beperkingen maar ook mogelijkheden. Wat kan/mag familie wel verwachten? Welke stappen kunnen/mogen ze zelf zetten? Deze avond biedt inzichten waardoor we elkaars invalshoek beter begrijpen. En vanuit dit begrip ontstaat er hopelijk een betere samenwerking. Hiervoor doen we het!

Locatie

CC Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper
polyvalente zaal

parkeergelegenheid achterzijde station: parking Tulpenlaan

Gastspreker

Stefaan Baeten, algemeen directeur PC Sint-Hiëronymus en beheerder in Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Mental Health Europe.

In samenwerking met

Een initiatief van “stuurgroep werken met familie”, binnen Kwadraat - netwerk geestelijke gezondheid Midden-West-Vlaanderen.

Met ondersteuning van

Simileskring H. Hart Ieper