Bewindvoering, bescherming van de goederen en/of de persoon

  • 12.03.2020 van 19:30 tot 22:00 | West-Vlaanderen

Er zijn in de samenleving mensen die het moeilijk hebben met het beheer van hun goederen en/of het opkomen van hun persoonlijke belangen. Personen met een mentale beperking maar ook personen met een psychische kwetsbaarheid kunnen met deze problemen geconfronteerd worden. Familieleden of betrokkenen trachten hen bij te staan en te helpen maar soms volstaat dit niet. Ook zijn er heel wat familieleden die zich zorgen maken over de toekomst van hun gezinslid met een beperking en stellen zich de vraag “Wat na ons, wie zorgt er voor de goederen van ons gezinslid wanneer wij er niet meer kunnen voor zorgen?”.

Programma:

Toelichting van het wettelijk kader dat ‘een bescherming op maat’ kan bieden bestaande uit twee mogelijkheden: een buitengerechtelijk systeem en een gerechtelijk systeem. De spreker zal het wetgevend kader voorstellen aan de hand van praktijkvoorbeelden alsook zal er voldoende ruimte besteed worden aan vraagstelling.

Locatie

PZ Onzelievevrouw
Koning Albert1-laan 8
8200 Brugge

zaal 'Het Perspectief'

Gastspreker

Dhr. Luc Goutry is gewezen volksvertegenwoordiger en bezieler van de wetgeving ‘bewind over de goederen en/of de persoon’; hij richtte begin 2017, samen met andere mensen vanuit de zorgsector, het ‘Meldpunt bewindvoering’ op.

Deelnameprijs

€ 5 voor leden van Similes
€ 10 voor niet-leden
€ 20 voor professionelen

Ter plaatse te betalen

Inschrijving

inschrijving@similes.be of tel 016 244 201

In samenwerking met

Gezin en Handicap & Similes Brugge regionaal