Help! Mijn naaste heeft psychische problemen

Eén op de vier personen krijgt ooit in zijn leven psychische problemen. Wat als die persoon familie is of iemand in je nabije omgeving? Wat gebeurt er en hoe ga je ermee om?

We begrijpen dat de rol van naastbetrokkene uitdagend kan zijn en geloven sterk in het belang van juiste ondersteuning, kennis, begrip en praktische vaardigheden om deze situatie door te komen. Daarom bieden we jou een infosessie aan die specifiek ontworpen is om de veerkracht en know-how van naasten te vergroten. Deze sessie biedt niet alleen waardevolle inzichten in psychische gezondheid, maar ook concrete handvatten om op een positieve manier om te gaan met de kwetsbaarheid van je naaste.

Depri

'Help! Mijn naaste heeft psychische problemen'

Tijdens deze infosessie krijg je meer inzicht in hoe psychische problemen ontstaan, wat de impact is op jouw gezin en hoe je hulp kan zoeken voor je naaste en jezelf. Aan de hand van concrete tips over zelfzorg en communicatie leer je beter met de situatie om te gaan.

Kalender

Deze activiteit zal jou ook interesseren:

Trefdag23 grietfrere

Training 'Omgaan met de psychische kwetsbaarheid van je naaste'

Tijdens deze training leer je actief luisteren, verbindend communiceren, grenzen stellen en gepast reageren tijdens moeilijke momenten (hulp weigeren, agressie, wanen...). Het geven van informatie en tips wordt afgewisseld met reflectie- en oefenmomenten. We vertrekken van eigen ervaringen en oefenen ook nieuwe gespreksvaardigheden actief in.

Kalender