Nieuwe kringen in 2019!

Nieuwekringen2019

Eerste Praatcafé psychose in Vlaams-Brabant

Via de Praatcafés geeft Similes familieleden van mensen met een psychotische kwetsbaarheid de kans om ervaringen uit te wisselen. Elke avond start met een korte uiteenzetting door een deskundige hulpverlener. De aanwezigen krijgen eerst de kans om van gedachten te wisselen met de spreker. Daarna wordt het gesprek verder gezet onder lotgenoten. Het Praatcafé psychose biedt geen kant-en-klare antwoorden op vragen van familieleden. Het delen van ervaringen en verhalen helpt wel om meer grip te krijgen op de eigen situatie. Lotgenotencontact werkt ondersteunend en kan het zelfvertrouwen vergroten om in gesprek te gaan met het kwetsbare familielid en met betrokken hulpverleners.

Meer weten? Klik hier.

Een gespreksgroep over borderline in Antwerpen

We breiden ons aanbod omtrent “omgaan met borderline” in 2019 uit door een laagdrempelige open gespreksgroep te organiseren in regio Antwerpen.

De ervaring leert dat deelnemen aan een gespreksgroep veel kan betekenen wanneer je dagdagelijks geconfronteerd wordt met borderlinegedrag. Het doet deugd om te merken dat je niet alleen bent met je vragen en zorgen. Het mogen ventileren zonder dat anderen hierover oordelen, werkt helend. Maar het is meer dan ventileren. Er komt ruimte om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Er ontstaat een rijke wisselwerking en deelnemers gaan gesterkt terug naar huis.

Waar?
Administratiegebouw Zaal 3
PZ Duffel
Stationstraat 22C
2570 Duffel

Wanneer?
De eerste 3 bijeenkomsten kan je alvast in je agenda aanduiden:

  • Maandag 25 februari van 19u30 tot 21u30
  • Maandag 29 april van 19u30 tot 21u30
  • Maandag 24 juni van 19u30 tot 21u30

Deelnameprijs
€ 3 voor leden van Similes
€ 5 voor niet-leden

Inschrijving
Interesse om deel te nemen aan de gespreksavonden? Voor de gespreksavond in februari kan je je alvast inschrijven. Voor de gespreksavonden in april en juni is dit mogelijk vanaf maart.