In je vereniging

Similes Actieplannen Hoofding2

Kan iedereen echt zichzelf zijn in jouw vereniging?

Soms kom je ongewild terecht in buitengewone omstandigheden. Je hebt pech, je wordt ziek, je wordt geconfronteerd  met de ziekte van iemand die je nabij is …

Op deze en andere moment reken je op begrip en steun. Getuigenissen van partners, ouders, kinderen, broers en zussen van psychisch kwetsbare mensen tonen aan dat sommige reacties ondersteunend zijn, andere helemaal niet.

Maak gebruik van ons aanbod om van jouw vereniging een KEIfijne ontmoetingsplek te maken voor iedereen. 

Injevereniging

 

Aan de slag met ons actieplan voor verenigingen

Maak je hele vereniging ervan bewust dat iedereen van betekenis kan zijn voor een ander. Deel de verhalen, verspreid het KEIplan, voer campagne en ontwikkel acties op maat van jouw vereniging. Download ons actieplan met tal van tips en veel inspiratie. 

Kei10

 

Steunsteentjes maken de tongen los

Bestel snel de koker met 40 steunsteentjes bedrukt met positieve, ondersteunende boodschappen. Plaats de koker op een zichtbare plek of deel ze uit. Zo eenvoudig is het, campagne voeren voor meer empathie. Je kan ook een digitaal steunsteentje sturen naar de leden van je vereniging. Maak je keuze hier.

Keiplan

 

 

Hoe kan je er zijn voor een ander? Heel eenvoudig. Kijken, Empathie tonen en Ingrijpen door te helpen waar het kan. Download en print het KEIplan en hang het op een zichtbare plek. Of mail het naar alle leden met een persoonlijke oproep. Je vindt het KEIplan hier.

Similes Advertenties Ludo2

 

Laat onze getuigenisvrijwilligers aan het woord

Verschillende leden van Similes delen hun persoonlijke verhaal met de buitenwereld. Dat is de beste manier om aandacht te vragen voor de noden van de vele familieleden die zorg dragen voor een psychisch kwetsbare persoon in hun gezin of nabije omgeving. Deel de verhalen en de campagnefilmpjes. Je kan de getuigenissen en advertenties ook downloaden om in je tijdschrift of op je website aandacht te besteden aan onze oproep. Maak je graag gebruik van extra fotomateriaal? Laat het ons weten via jijbenteenkei@similes.be

Organiseer een KEIfijne vormingsactiviteit

Onze getuigenisvrijwilligers zijn ook graag bereid om mee te werken aan een vormingsactiviteit voor meer empathie. Je kan hun getuigenis combineren met de workshop Empatisch en Verbindend Luisteren van Bond zonder Naam. Contacteer ons via jijbenteenkei@similes.be. We werken graag een programma uit op maat van jouw vereniging.