Over de vakantiewoning

Vakantiewoning4

Vakantie met het hele gezin in de Similes vakantiewoning

Mensen die zorg dragen voor een psychisch kwetsbaar familielid, durven vaak geen vakantie boeken. Want wat indien zich tijdens de vakantie een crisis voordoet?  Hoe geraken we aan medicatie?

Wanneer je onze vakantiewoning in Rotem (Limburg) boekt, vallen deze zorgen weg. Similes maakte samen met de Stichting Ommersteyn afspraken met voorzieningen in de streek om in opvang en ondersteuning te voorzien wanneer dat nodig is.

Vakantiewoning5

Een uiterst voordelige gezinsvakantie

Leden huren onze luxe gezinswoning voor maximum 8 personen voor een weekend (van vrijdag 15u00 tot maandag 10u00), een midweek (van maandag 15u00 tot vrijdag 10u00) of een week (van vrijdag 15u00 tot vrijdag 10u00).

Je betaalt het hele jaar door dezelfde bijzonder voordelige prijs: per overnachting slechts 9 euro voor een volwassene en 5 euro voor kinderen en jongeren (-18 jaar). Het verbruik van water, gas en elektriciteit is reeds begrepen in dit bedrag. Er worden wel vaste kosten aangerekend voor elk verblijf: 15 euro administratiekosten en 30 euro voor de schoonmaak.

Een huurwaarborg van 50 euro wordt na je verblijf teruggestort, indien geen schade werd aangericht. 


Vakantiewoning6

Ledenvoordeel

Deze woning is uitsluitend beschikbaar voor leden van Similes en voor afdelingen van psychiatrische verzorgingstehuizen of beschut wonen. 

Huisdieren zijn niet toegelaten.

Je kan een vakantie boeken met of zonder je psychisch kwetsbaar gezinslid.

Meer informatie en reserveren bij gudula.verheyden@similes.be - tel 016 244 201

Vakantiewoning1

Onze vakantiewoning ligt middenin recreatief Limburg

De vakantiewoning maakt samen met twee zorgboerderijen deel uit van het kasteeldomein Ommersteyn. Je kan

  • genieten op het domein en kennismaken met de boerderijdieren
  • wandelingen of fietsentochten plannen vanuit het domein (4 volwassen fietsen gratis beschikbaar)
  • de regio verkennen: bezoek Maaseik, Thorn, Genk, Maasmechelen of Maastricht, net over de grens.

Je vindt alle nodige info in de woning.

Vakantiewoning3

Stichting Ommersteyn

Onder het motto zorg voor mens en landschap beheert de Stichting Ommersteyn twee zorgboerderijen op het kasteeldomein Ommersteyn. Mensen die een gewone werksituatie of leefomgeving moeilijk aankunnen, vinden hier aangepaste woon- en werkgelegenheid. Ze werken me in het melkgeitenbedrijf en in de groentetuinen van de biologische landbouwbedrijven Verschuylenhof en Biessenhof. De kaasmakerij en hoevewinkel verkopen eigen producten.