Op het werk

Similes Actieplannen Hoofding3

Kan iedereen echt zichzelf zijn bij jou op het werk?

Soms kom je ongewild terecht in buitengewone omstandigheden. Je hebt pech, je wordt ziek, je wordt geconfronteerd  met de ziekte van iemand die je nabij is …

Op deze en andere moment reken je op begrip en steun, ook van je collega’s.

Getuigenissen van partners, ouders, kinderen, broers en zussen van psychisch kwetsbare mensen tonen aan dat sommige reacties ondersteunend zijn, andere helemaal niet.

Maak gebruik van ons aanbod om KEIfijn contact op de werkvloer te bevorderen. 

Similes Advertenties Johnny

Onze getuigen vertellen: Begrip van de werkgever en van collega’s geeft vleugels

De vrouw van Johnny leed aan schizofrenie. Hij nam zowel de zorg voor zijn partner, als voor hun drie zonen op zich. Dat was alleen maar mogelijk met de steun van zijn werkgever.  Je kan het volledige verhaal van Johnny downloaden voor verspreiding via je bedrijfskanalen. Ook de advertentie is beschikbaar als download. Maak je graag gebruik van extra fotomateriaal? Laat het ons weten via jijbenteenkei@similes.be.

Alle verhalen van onze getuigenisvrijwilligers vind je hier

Similes Advertenties Frederic2

 

Deel de campagnefilm voor meer begrip op het werk

De moeder van Frédéric had een zwaar alcoholprobleem. In deze campagnefilm getuigt Frédéric dat de gebeurtenissen uit zijn jeugd nog altijd impact hebben op zijn leven. Gelukkig kan ook hij rekenen op begrip en steun van zijn werkgever. Bekijk het filmpje hier en deel het via jouw bedrijfskanalen. Je kan ook dit verhaal en de advertentie downloaden

Kei7

 

Aan de slag met ons actieplan voor organisaties en ondernemingen

Help je collega’s om erbij stil te staan dat iedereen van betekenis kan zijn voor een ander. Deel de verhalen, verspreid het KEIplan, voer campagne op het werk en ontwikkel acties op maat van je team of bedrijf. Download ons actieplan met tal van tips en inspiratie. 

Kei12

 

Steunsteentjes helpen het hele team op weg

Bestel snel de koker met 40 steunsteentjes bedrukt met positieve, ondersteunende boodschappen. Plaats de koker op een zichtbare plek of leg een steunsteentje op ieders bureau. Zo eenvoudig is het, campagne voeren voor meer empathie. Je kan ook een digitaal steunsteentje sturen naar een of meer collega’s. Maak je keuze hier.

Keiplan

 

Hoe kunnen jij en je collega’s concreet bijdragen tot een KEIfijn werkklimaat? 

Heel eenvoudig. Kijken, Empathie tonen en Ingrijpen door te helpen waar het kan.
Download en print het KEIplan en hang het op een zichtbare plek bij jou op het werk. Of mail het naar vrienden en collega’s met een persoonlijke oproep. 

Je vindt het KEIplan hier.

Wiljij

 

Johnny, Frédéric en andere getuigenisvrijwilligers zijn graag bereid om mee te werken aan jouw actie voor meer empathie op het werk. Je kan hun getuigenis combineren met de workshop Empatisch en Verbindend Luisteren van Bond zonder Naam.
Contacteer ons via jijbenteenkei@similes.be. We werken graag een programma uit op maat van jouw onderneming.