Samen wel in ons vel, werkt als een gezelschapsspel

  • 24.03.2019 van 09:00 tot 12:00 | Oost-Vlaanderen

Alle neuzen in dezelfde richting, het kan wèl... want samen wel in ons vel, werkt als een gezelschapsspel. Een ontbijt-, leer- en ontspanmatinee.

Samenleven met iemand die psychisch kwetsbaar is, is niet altijd eenvoudig.

Je gaat makkelijk over je eigen grenzen. Jezelf wegcijferen wordt snel een vaste gewoonte. Hoe kan je erover waken dat je eigen noden niet ondergesneeuwd raken? Hoe kan je toch aandacht blijven besteden aan zelfzorg? Hetzelfde geldt voor degene die psychisch kwetsbaar is.

Respectvolle communicatie helpt jullie een heel eind op weg. In moeilijke omstandigheden missen we vaak een eenduidige relatietaal die vertrouwen geeft, (her)verbindt en onderlinge grenzen en behoeften duidelijk maakt. Het is nochtans wel mogelijk om tegelijk rekening te houden met de verlangens en de behoeften van een ander en tegelijk ook voor die van jezelf.

Lieve Willems ontwikkelde een eenvoudig taalmodel met spelregels die snel aan te leren zijn. Dit Relationeel Esperanto werkt als een handige GPS wanneer je relationeel dreigt vast te lopen. Deze ‘taal’ helpt je om op een veilige, relationeel rechtvaardige en voorspelbare manier samen te leven.

Het Universeel Relationeel Esperanto is ook perfect bruikbaar om tot een constructieve samenspraak te komen tussen familie, hulpverlening en een psychisch kwetsbare persoon. Zo krijgt onze oproep “wie zorgt, praat mee” een heel concrete invulling.

Na een lekker ontbijt maakt Lieve Willems je wegwijs in het Relationeel Esperanto. Breng gerust vrienden en familieleden mee. Deze vorming staat open voor iedereen.

Je kan er zelfs een daguitstap van maken voor het hele gezin. Op www.lago.be/gent vind je meer info over hun recreatief en culinair aanbod. Na de vorming kan je hier zelf ook gebruik van maken. Parking is gratis.

Programma
9u00: ontbijt + vorming
10u15: pauze
10u30-12u00: vervolg vorming
namiddag: toegang tot het subtropisch zwemparadijs en olympisch zwembad

Locatie

LAGO Gent Rozebroeken
Victor Braeckmanlaan 180
9040 Sint-Amandsberg

Gastspreker

Lieve Willems, contextueel vormer, samenwerk- en samenleefcoach, gezinstherapeut. Auteur van ‘het Universeel Relationeel Esperanto’.

Deelnameprijs

Deelnameprijs bevat ontbijt, vorming en toegang subtropisch zwembad.

Inschrijving

is pas geldig na storting van de deelnameprijs voor 17 maart op rekeningnummer (IBAN) BE71 0011 0730 0769 (BIC) GEBABEBB met vermelding 'activiteit 24 maart 2019'. Geen annulatie mogelijk na betaling.

Meer info

Josette Monsieurs
josette.monsieurs@similes.be

Lieve Willems
gsm 0473 809743

Schrijf je in voor deze activiteit

  • Lid: € 25
  • Niet-Lid: € 30

Activiteiten rond hetzelfde thema

Geen opkomende activiteiten gevonden.