Praatcafé Psychose

  • 06.06.2019 van 19:30 tot 21:30 | Vlaams-Brabant

Wanneer psychische klachten leiden tot de diagnose psychosegevoeligheid, nemen de vragen alleen maar toe. Ook als ouder, partner, kind of vriend van mensen met psychosegevoeligheid stel je je heel wat vragen. Wat kan je doen als familielid? Hoe vind je de weg in het hulpverleningslandschap? Hoe kan je het gesprek aangaan met je kwetsbare familielid en met zorgverstekkers? Op deze en andere vragen bestaat geen pasklaar antwoord. Maar het uitwisselen van ervaringen helpt om psychosegevoeligheid beter te begrijpen.

Het Praatcafé psychose geeft familieleden de kans om ervaringen uit te wisselen. Elke avond start met een korte uiteenzetting door een deskundige hulpverlener. De naam van de spreker en het thema van de avond worden op voorhand bekendgemaakt op deze website. De aanwezigen kunnen van gedachten wisselen met de spreker. Daarna wordt het gesprek verder gezet onder lotgenoten.

Het Praatcafé psychose biedt geen kant-en-klare antwoorden op vragen van familieleden. Het delen van ervaringen en verhalen helpt wel om meer grip te krijgen op de eigen situatie. Lotgenotencontact werkt ondersteunend en kan het zelfvertrouwen vergroten om in gesprek te gaan met het kwetsbare familielid en met betrokken hulpverleners.

Locatie

UPC Kortenberg
Leuvensesteenweg 517
3070 Kortenberg
zaal 1

Ingang via het congrescentrum

Begeleiding

Vrijwillige medewerkers Similes

Schrijf je in voor deze activiteit

  • Lid: € 3
  • Niet-Lid: € 5