Activiteiten

Similes organiseert op diverse locaties activiteiten voor het ruime publiek en in het bijzonder voor familieleden van personen met psychische problemen, vrienden, collega’s, studenten.

Wat?

Voor wie?

Thema?

Waar?

28.05
infomoment web

Patiëntenrechten

Oost-Vlaanderen

Julie Hantson is een advocaat die gespecialiseerd is in het medisch recht en het gezondheidsrecht. Op een interactieve en heldere manier legt zij uit wat de Patiëntenrechten juist inhouden.

Lees meer
11.06
infomoment web

Een goed netwerk als ondersteuning voor cliënt en familie

Antwerpen

LUS vzw is een kennis- en ervaringscentrum inzake netwerkontwikkeling en gemeenschapsvorming, met als doel het verbinden van mensen. Skrolan Hugens, LUS -medewerker, geeft aan hoe LUS daarvoor te werk gaat. We bekijken samen of deze werkwijze iets voor u en uw familielid kan betekenen.

Lees meer
11.06
infomoment web

Voorstelling Limburgs ervaringsdeskundigenforum (LEF)

Limburg

Werkgroep LEF is een forum van, met en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid of verslaving. LEF wil het perspectief van de zorgverstrekker verrijken vanuit de ervaring/beleving van de zorgvrager. Daarom zet ze breed in op de bekendmaking van de herstelvisie en ervaringsdeskundigheid.

Lees meer
17.06
infomoment web

Vrijetijdsbesteding (De Stap)

Oost-Vlaanderen

Met het 5 jarig jubileum Similes Praatcafé Psychose Oost-Vlaanderen willen we het probleem van nuttige vrijetijdsinvulling in de kijker zetten. Marnix Willems geeft tekst en uitleg over de inhoud van dit project.

Lees meer
20.06
infomoment web

Bezoek aan het bezoekerscentrum ‘Passage’ in OPZ Geel

Antwerpen

Een geleid bezoek aan het bezoekerscentrum van OPZ Geel.

Lees meer
27.06
infomoment web

Van zorg naar werk

Antwerpen

Welke begeleidingsdiensten bestaan er voor psychisch kwetsbare mensen die terug de stap willen zetten naar betaalde arbeid?

Lees meer
09.09
infomoment web

Johanna de waanzinnige: over stigma, gisteren en vandaag

Oost-Vlaanderen

Was de ‘waanzin’ van Johanna slechts een verzinsel om haar politiek op een zijspoor te zetten of was er meer aan de hand ? Een avond over stigma bij psychische kwetsbaarheid met als inspiratiebron de figuur van Johanna de Waanzinnige.

Lees meer