Moeilijke mensen? Moeilijk karakter?

  • 12.02.2019 van 19:30 tot 21:30 | West-Vlaanderen

Over het omgaan met mensen met een persoonlijkheidsproblematiek

Een persoonlijkheidsproblematiek uit zich op verschillende vlakken. De manier van denken en het beleven van emoties is anders, het contact met anderen is moeilijk en er is vaak sprake van impulsiviteit. De persoon zelf en hun omgeving ervaren hierdoor beperkingen, het bezorgt lijden. Persoonlijkheidsproblemen confronteren en dagen uit. Dit geldt voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Familieleden en naastbetrokkenen staan voor een verwerkingsproces waarin ieder zijn weg moet zoeken. Vaak wordt onmacht ervaren ten opzichte van een problematiek waarover nog veel vraagtekens bestaan.

De avond start met familieleden die een getuigenis brengen over hun persoonlijke zoektocht. Hoe hebben zij dit aangepakt en hoe ervaren zij dit traject?

Anne-Sophie Dupuis brengt een lezing over 'Wat we kunnen begrijpen onder persoonlijkheidsproblemen'. Zij legt hierbij de focus op de borderline persoonlijkheidsproblematiek. Hoe komt dit tot stand en hoe wordt hiernaar gekeken binnen hulpverlening?

Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om vragen te stellen, ook over andere persoonlijkheidsproblemen.

Locatie

CC Het Perron
Fochlaan 1
8900 Ieper

polyvalente zaal

Gastspreker

Anne-Sophie Dupuis is als psychologe werkzaam in het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Hart Ieper. Hier werkt ze de afdeling 'De Stroom'. Een behandelingsafdeling voor mensen met een persoonlijkheidsproblematiek en stemmingsstoornissen.

Deelnameprijs

€ 5

Inschrijving

niet nodig

Een initiatief van

Accolade, met steun van Similes Ieper