Mijn woorden vallen zelden in goede aarde...

  • 20.03.2019 van 19:30 tot 21:45 | Oost-Vlaanderen

“Ik moedig mijn dochter vaak aan met positieve woorden maar dat helpt precies niet. Ze ontkracht wat ik zeg en blijft overtuigd dat ze niets kan.”

“Ik ben de eerste om mijn dochter te prijzen als ze iets positiefs ondernomen heeft. Geloof het of niet maar juist dan wordt ze boos en prikkelbaar. Ze roept dan dat ik mijn mond moet houden. Echt, ik begrijp dat niet.”

“Ik weet wel zeker dat achter dat stoere, harde gedrag van mijn zoon, een klein hartje verborgen zit. Hoe kan ik hem echt bereiken? Zijn agressief gedrag maakt alles kapot.”

“Zie je wel dat ik geen goede moeder ben, niemand ziet me graag, zegt mijn mama voortdurend. Hoe meer ik haar wil overtuigen van het tegendeel, hoe hardnekkiger ze te keer gaat. Hoe moet ik daar toch mee omgaan?”

Het is toch logisch: een positieve aanmoediging vergroot het zelfvertrouwen van de ander. Helaas is dit niet altijd het geval. Mensen met een laag zelfbeeld hebben de neiging informatie die niet past bij dat negatieve beeld, niet binnen te laten. Dat kan heel hardnekkig zijn. Mensen met kenmerken van borderline kunnen daar ook erg onder lijden. Hoe kunnen we hiermee omgaan? Hoe kunnen we dan wel een aanmoediging geven? Hoe kunnen we bijdragen tot het ontwikkelen en ondersteunen van een beter zelfbeeld van ons kind, partner, ouder…? Ik verwacht jullie voor een stevige babbel.

Locatie

Nieuwe locatie !

Vredeshuis
Sint-Margrietstraat 9
9000 Gent
Met openbaar vervoer: met tram 1 (stopplaats Gravensteen).
Met de wagen: betalend parkeren ondergrondse parking Vrijdagmarkt.

Begeleiding

Leen Cool, vrijwillig medewerker Similes

Schrijf je in voor deze activiteit

  • Lid: Gratis
  • Niet-Lid: Gratis