Meer weten over psychose vandaag

  • 05.02.2019 van 19:45 tot 22:00 | Vlaams-Brabant

Wat zijn de meest voorkomende symptomen bij iemand die lijdt aan een psychose en wat weten we over de mogelijke oorzaken? Wat zijn de fabels hieromtrent en wat is de realiteit? Wanneer evolueert een doorgemaakte psychose naar een langdurige vorm van psychose? Welke perspectieven en begeleidingstrajecten horen hierbij?

Dr. Ludi Van Bouwel, psychiater en psychotherapeut zal ons over dit thema verder informeren tijdens deze infoavond.

Dr. Van Bouwel is verantwoordelijk voor de afdeling voor jonge volwassenen met een psychose binnen het zorgprogramma psychose van UPC KU Leuven. Tevens is ze als psychiater verbonden aan het ambulante zorgproject voor vroege interventie bij psychose VRINT, van UPC KU Leuven. Dr. Van Bouwel heeft ook een opleidingsfunctie binnen de Belgische School voor Psychoanalyse. Zij is lid van de international Board van ISPS en als bestuurslid van ISPS-Lage Landen (international Society for Pscychological and Social approaches to Psychosis) komt ze op voor de psychotherapie en sociale benadering voor personen met een psychose.

Het belooft een boeiende avond te worden voor familie en naasten van personen met deze psychische kwetsbaarheid. Deze infoavond kan een antwoord bieden op verschillende vragen die bij familie en naasten leven, en waarbij vooral naast de medische uitleg over psychose, ook de perspectieven en de trajectbegeleiding terug beter in beeld komen. Er is de mogelijkheid zich nadien aan te melden voor een familiereeks, specifiek gericht naar naastbetrokkenen van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. De begeleiders van die reeks zullen aanwezig zijn voor een korte kennismaking en om meer info te geven.

Locatie

PZ Sint Alexius
Grimbergsesteenweg 40
1850 Grimbergen

Gastspreker

Dr. Ludi Van Bouwel, psychiater en psychotherapeut UPC KU Leuven

Prijs

€3 voor leden van Similes
€5 voor niet-leden

Inschrijving & Meer info

Activiteiten rond hetzelfde thema

Geen opkomende activiteiten gevonden.