*VOLZET* Kom op voor jezelf

  • 27.10.2020 van 19:30 tot 21:30 | Oost-Vlaanderen

Heeft je moeder of vader psychische problemen? Lees dan zeker verder! We ontmoeten je graag tijdens onze KOPP/KOAP (*) gespreksgroep.

Deze activiteit is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

“Zorg maar goed voor jezelf…” of “Enkel wie goed voor zichzelf zorgt, kan goed zorgdragen voor een ander.”

Het klinkt heel logisch… en toch is het niet evident om dit in de praktijk te brengen. Zeker niet als je ouder psychisch kwetsbaar is.

Herken je volgende kenmerken of sommige ervan?

  • Je bent een kei in het zorgen voor een ander.
  • Je hebt moeite om op te komen voor jezelf en je eigen verlangens/noden geraken ondergesneeuwd.
  • Je hebt last van schuldgevoelens als je kiest voor jezelf.
  • Je weet niet goed wie je bent en wat je precies wilt en nodig hebt.
  • Je kunt moeilijk nee zeggen en laat over je grenzen gaan.

En zo kan je misschien dit lijstje zelf nog aanvullen?

Het vraagt moed om je eigen binnenwereld te verkennen en de weerstand te onderzoeken die jou belemmert om af en toe echt voor jezelf te kiezen. Reacties van buitenaf maken het je ook niet altijd gemakkelijk… In deze reeks van drie avonden leer je onder lotgenoten bewust aandacht schenken aan jouw “binnenwereld”. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar wat jouw energievreters en krachtbronnen zijn en hoe hier mee om te gaan. We staan stil bij het begrip veerkracht en laten ons inspireren en motiveren door elkaars verhaal. Gesterkt door nieuwe inzichten en een grotere zelfkennis stappen we hoopvol de toekomst in. Je krijgt de vrijheid om je verhaal te vertellen, vragen te stellen en om naar anderen te luisteren. Kortom, lotgenoten krijgen de kans om elkaar in een vertrouwelijke sfeer te ondersteunen.

Lees zeker ook de getuigenis van Milon of Marie-Hélène op onze website.

(*) KOPP/KOAP staat voor kinderen van ouders met een psychische en/of afhankelijkheidsproblematiek. Binnen Similes staan deze gespreksgroepen open voor (jong)volwassenen (18+). Je leert een groep mensen kennen die in een gelijkaardige situatie zitten als jij: ze dragen zorg voor een psychisch kwetsbare ouder.

Locatie

Universiteit Gent - Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
Henri Dunantlaan 2
9000 Gent

Lokaal 4.4

Data
  • dinsdag 27 oktober
  • dinsdag 10 november
  • dinsdag 24 november

telkens van 19u30 tot 21u30

Begeleiding

Silke De Clerq, vrijwillig medewerker Similes

Deelnameprijs

Dient op voorhand overgeschreven te worden op het rekeningnummer BE71 0011 0730 0769 met mededeling 'gespreksreeks Gent', ten laatste op dinsdag 20 oktober. Deelnameprijs geldt voor de volledige reeks.

Inschrijving

Inschrijven kan tot en met dinsdag 20 oktober en geldt voor de volledige reeks. Je inschrijving is pas geldig wanneer je de deelnameprijs hebt overgeschreven.