Iemand een hart onder de riem steken

  • 19.02.2019 van 19:30 tot 21:45 | Oost-Vlaanderen

“Door de problemen met mijn dochter voelde ik me erg bedreigd in mijn moeder-zijn. Ik twijfelde over alles wat ik deed en voelde me schuldig. Wat had ik verkeerd gedaan?”

“Toen ik nog nauwelijks kon samenzijn met mijn zoon zonder dat de spanningen ten top waren gedreven, voelde ik me niets meer waard, niet als moeder maar ook niet als mens. Ik kreeg heel negatieve gedachten over mezelf.”

“De problemen met mijn dochter doen me pijn en tarten al mijn verbeelding. Ik heb een soort schild om me heen gebouwd…”

“Het voortdurend onredelijke appel van mijn moeder op mij, bezorgt me steeds een gevoel van tekortschieten. Wat ik ook doe, het is nooit goed genoeg. Dat vreet aan mij, ze zit voortdurend in mijn hoofd en regeert over mij.”

Het psychisch kwetsbaar zijn van je kind, ouder of partner heeft zo zijn effecten op hoe je gaat denken over jezelf: ik ben geen goede moeder, als vader stel ik niet veel voor, ik ben een ondankbaar kind, ik ben een ongeduldige partner… Allemaal zoeken we ons een weg om met deze verwarrende gedachten en gevoelens om te gaan. Wie of wat heeft jou geholpen om anders en genuanceerder naar jezelf en de hele situatie te kijken? Wat helpt jou om vooruit te geraken? Laten we onze ervaringen delen en elkaar een hart onder de riem steken.

Locatie

Nieuwe locatie!

Vredeshuis
Sint-Margrietstraat 9
9000 Gent

Met openbaar vervoer: met tram1 (stopplaats Gravensteen).
Met wagen: betalend parkeren ondergrondse parking Vrijdagmarkt.

Begeleiding

Leen Cool, vrijwillig medewerker Similes

Schrijf je in voor deze activiteit

  • Lid: Gratis
  • Niet-Lid: Gratis