Documentaire 'Crazywise'

  • 28.02.2019 van 19:30 tot 21:30 | Vlaams-Brabant

Opgelet: wegens omstandigheden werd het programma gewijzigd. Het infomoment 'emotionele huishouding' wordt vervangen door een voorstelling van de documentaire 'Crazywise'.

Crazywise is een documentaire van de Amerikaanse mensenrechtenfotograaf en -filmmaker Phil Borges. Borges reisde vele jaren de wereld rond om inheemse volkeren en hun levenswijzen op de gevoelige plaat vast te leggen. Toen hij in contact kwam met twee Amerikaanse jongvolwassenen die trachtten hun geestelijke crisis te boven te komen, werd hij geraakt door de manier mensen in zijn eigen land omgaan met geestelijke kwetsbaarheid. Bij de volkeren waarbij hij te gast was geweest had hij heel andere benaderingen gezien. Veel vragen rezen, en Borges besloot er een documentaire over te maken.

Crazywise voert geen kruistocht tegen het huidige systeem, maar poogt op een gezonde, kritische manier te pleiten voor meer menselijkheid als iemand een geestelijke crisis doormaakt. De documentaire zet aan tot reflectie over de manier waarop we in het Westen tegen geestelijke kwetsbaarheid aankijken en over de houding die we aannemen als iemand in een psychische crisis verkeert. De film illustreert hoe een crisis niet alleen een einde, maar ook een begin kan zijn.

Achteraf wordt de documentaire in groep besproken onder leiding van Michiel Schroven, Klinisch Psycholoog KUL.

Locatie

Universitaire parochie (UP)
Tiensestraat 124
3000 Leuven

Gastspreker

Michiel Schroven, Klinisch Psycholoog KUL.

Begeleiding

Vrijwillig medewerkers Similes

Schrijf je in voor deze activiteit

  • Lid: € 3
  • Niet-Lid: € 5